De Chinese ascendant, het innerlijk dier

Het innerlijk dier wordt voor het gemak ook wel de Chinese ascendant genoemd, al is dat niet helemaal correct. Het innerlijk dier heeft in ieder geval -net als in de Westerse astrologie de ascendant- een grote invloed op je persoonlijkheid, en samen met de informatie die je al over het teken van je jaar- en maandier hebt, helpt het je aan meer inzicht over je karakter volgens de Chinese astrologie.

De uren van de dag zijn naar de twaalf dierenriemtekens genoemd en het teken dat over het tijdstip van je geboorte heerst, is je innerlijk dier of ascendant. Om je innerlijk dier te vinden kun je, wanneer je in Nederland of België bent geboren, je geboortegegevens hieronder invullen. Bij de berekening wordt rekening gehouden met eventuele zomertijden.

uu mm


Jouw innerlijk dier of Chinese ascendant is:

NB: de namen van de tekens van de Chinese dierenriem kunnen verschillen in de diverse boeken over Chinese astrologie. Soms wordt de Os als Buffel of Stier aangeduid, het Konijn als Haas of Kat, de Geit als Schaap en het Varken als Everzwijn. Maar hoe dan ook, de eigenschappen blijven hetzelfde.

Klik hier om een beschrijving van je Chinese ascendant te lezen:

Tip: Je kunt ook nog even bij de Chinese dierenriem tekens kijken voor een uitgebreidere beschrijving van het teken van je innerlijk dier. Het innerlijke dier geeft inzicht in je ware natuur, je diepste wezen: je innerlijk. Stel dat je jaardier een Tijger is, en je maandier is een Konijn en je hebt als innerlijk dier een Slang, dan is de kant die je het liefst aan de wereld laat zien groots en avontuurlijk (Tijger), en in relaties ben je intuÔtief en gevoelig (Konijn), maar je ware innerlijk is diep en ondoorgrondelijk (Slang).


Rat ascendant: De invloed van de Rat als innerlijk dier maakt je meestal iets extraverter, wat makkelijker in de omgang en ook een beetje zuiniger. Deze ascendant is vooral gunstig voor diegenen die zijn geboren onder het teken van het Konijn, het Paard, de Aap en het Varken.


Os ascendant: De Os heeft als innerlijk dier een voorzichtige en kalmerende invloed, waar veel tekens voordeel van kunnen hebben. Deze asendant bevordert ook het zelfvertrouwen en de wilskracht en is met name gunstig voor de mensen die zijn geboren onder het teken van de Tijger, het Konijn en de Geit.


Tijger ascendant: Dit innerlijk dier geeft een dynamische en stimulerende invloed, die het teken extraverter en meer op actie gericht en vaak ook enigszins impulsiever maakt. Een gunstige ascendant voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Os, de Tijger, de Slang en het Paard.


Konijn ascendant: Het konijn heeft als innerlijk dier een matigende invloed die het teken wat bedachtzamer, rustiger en discreter maakt. Vooral een goede invloed voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Rat, de Draak, de Aap en de Haan.


Draak ascendant: Deze ascendant of innerlijk dier geeft het teken waaronder je bent geboren meer kracht, vastberadenheid en meestal ook meer ambitie. Een gunstige invloed voor de mensen die onder het teken van het Konijn, de Geit, de Aap of de Hond zijn geboren.


Slang ascendant: De Slang als ascendant of innerlijk dier maakt het teken bedachtzamer en intuÔtiever, en geeft meer vertrouwen in de eigen capaciteiten. Een goede invloed samen met het teken van de Tijger, de Geit en het Varken.


Paard ascendant: De invloed van het Paard als innerlijk dier maakt het teken avontuurlijker en moediger, en soms een beetje wispelturiger. Over het algemeen een gunstige invloed voor diegenen die zijn geboren onder het teken van het Konijn, de Slang, de Hond en het Varken.


Geit ascendant: Dit innerlijk dier maakt het teken toleranter, gemoedelijker en ontvankelijker. De Geit kan ook voor creatieve en artistieke talenten zorgen. Een bijzonder goede invloed voor mensen geboren onder het teken van de Os, de Draak, de Slang en de Haan.


Aap ascendant: De Aap zal als innerlijk dier waarschijnlijk voor een groter gevoel voor humor en plezier zorgen. Deze ascendant maakt het teken ondernemender en extraverter, met name wanneer je bent geboren onder het teken van de Rat, de Os, de Slang of de Geit.


Haan ascendant: De Haan geeft als innerlijk dier het teken een levendige, extraverte en methodische manier van handelen. De invloed van deze ascendant vergroot de efficiŽntie en heeft met name een gunstig effect op het teken van de Os, de Tijger, het Konijn en het Paard.


Hond ascendant: Dit innerlijk dier maakt het teken redelijker, zorgt voor minder vooroordelen en geeft een groter gevoel voor trouw. Een heel goede ascendant voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Tijger, de Draak en de Geit.


Varken ascendant: De invloed van het Varken als innerlijk dier zorgt ervoor dat je meer op gezelligheid bent gericht, en geeft ook een groter gevoel van tevredenheid. Tevens heeft het Varken een zorgzame invloed waardoor je behulpzamer bent. Een goede ascendant voor de mensen geboren onder het teken van de Draak en de Aap.